Louis Vuitton Foundation

fondation louis vuittonThe Louis Vuitton Foundation for creation, located in the middle of the Jardin d’Acclimatation on the edge of Paris, opened in October 2014. The VINCI Energies business units Santerne IDF Tertiaire and Axians VP took part, alongside other VINCI business units, in the construction of this building designed by Franck Gehry.

Santerne IDF Tertiaire worked on the energy efficiency of the premises, applying the most sophisticated technological evolutions in their field of work—VDI (voice, data, images) and high current.
Axians VP designed an interactive tour itinerary of the project site along with a system for filming for the end client, with cameras installed on the cranes.

Crédit photo : Jean-Yves Govin Sorel. Maître d’ouvrage : Fondation Louis Vuitton. Architecte : © Gehry Partners LLP and Frank O.Gehry